Forze Hydrogen Racing Team Delft

Complete projectbeheersing

<?php $sectors = get_Field("sector", get_the_ID()); $projecten = get_Field("soort_projecten", get_the_ID()); $projecten = get_Field("soort_projecten", get_the_ID()); $projectfases = get_Field("projectfase", get_the_ID()); $type_contract_object = get_field_object("type_contract", get_the_ID()); $type_contract= get_Field("type_contract", get_the_ID()); $html = "
"; foreach($sectors as $sector){ $html .= "".$sector->name.""; } foreach($projecten as $project){ $html .= "".$project.""; } foreach($projectfases as $projectfase){ $html .= "".$projectfase.""; } if($type_contract_object['choices'][$type_contract]){ $html .= "".$type_contract_object['choices'][$type_contract].""; } $html .= "
"; echo $html; ?>

Forze Hydrogen Racing

Bij Primaned begeleiden wij Forze Hydrogen Racing op het gebied van project controls. Forze Hydrogen Racing is een team van studenten dat zich bezig houdt met het bouwen van een waterstof raceauto. Forze is genaamd naar de Formula Zero Competition en is opgericht in 2007 bij Edgar van Os. Elk jaar wijdt een groep studenten hun tijd aan het ontwerpen/ontwikkelen/produceren van een raceauto op waterstof. De missie voor Forze is het promoten van waterstof als toekomstige brandstof in de auto-industrie.

Klimaatverandering is een wereldwijde crisis die niet alleen onze planeet aantast, maar ook negatieve gevolgen heeft voor mens en natuur.
Door onder andere schone waterstoftechnologieën te omarmen, kunnen we de luchtvervuiling verminderen en de verwoestend effecten op ons milieu en onze samenleving tegengaan. Waterstof, vaak aangeduid als de “brandstof van de toekomst”, heeft het potentieel om een cruciale rol te spelen bij het verminderen van de negatieve gevolgen van klimaatverandering en het creëren van een meer duurzame samenleving. Het is een veelzijdige energiedrager die kan bijdragen aan de transitie naar een schonere, groenere samenleving. Het is van groot belang dat we blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en implementatie van waterstoftechnologieën om deze voordelen volledig te benutten.

FORZE IX

Forze Hydrogen Racing is een studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met een bijzondere toepassing van waterstof. Het team bestaat uit ambitieuze studenten met diverse achtergronden en opleidingsniveaus. Wat hen uniek maakt, is dat ze het enige studententeam zijn dat werkt aan de ontwikkeling van een LMP3-raceauto die wordt aangedreven door waterstof. Met meer dan 60 studenten zet het team zich in voor het bevorderen van de nieuwste technologieën in deze branche. Om dit te realiseren, neemt Forze deel aan de Super Car Challenge (SCC), de hoogste raceklasse in Nederland, waar ze de strijd aangaan met GT-raceauto’s die op benzine rijden. Om op dit topniveau te kunnen presteren, startte het team in 2019 met het ontwerpen van een nieuwe generatie raceauto genaamd de Forze IX. Om te kunnen concurreren in deze raceklasse zal de raceauto in staat zijn om:

  • Acceleratie (0-100km/h): < 3 seconden
  • Top snelheid: 300 km/h
  • Fuel Cell Power: 240 kW (327 hp)
  • Boost Power: 600 kW (805 hp)

Het Forze IX-project is uiterst complex en vereist de samenwerking van verschillende disciplines. Dit project beslaat meerdere jaren, en juist hier ligt de grootste uitdaging. Omdat het team jaarlijks volledig verandert, is er een sterke focus op goede documentatie en is projectoverzicht essentieel.

Sinds 2021 ondersteunt Primaned bij het opstellen van een integrale planning die bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen en het gereedmaken van de F9 voor deelname aan de races in het voorjaar van 2024. Daarnaast adviseren wij bij het opzetten en waarborgen van solide processen, met nadruk op tijd, kosten, risico’s en scope. Samen met leden uit het team identificeren en analyseren we risico’s die invloed hebben op de haalbaarheid van de doelstellingen via een risicoanalyse. Dit geeft inzicht in hoe risico’s van invloed kunnen zijn op de tijd, kosten en scope van het project.

Samen met Primaned kan Forze zich blijven ontwikkelen op het vlak van projectbeheersing, waar het in 2021 enkel begonnen is met een integrale planning en risico analyse,  wordt er nu ook verder uitgebreid naar nieuwe tools en ondersteuning op het gebied van visualisatie, reporting en het maken van dashboards.

We kijken als Primaned zeer positief naar het Forze project. Dit omdat we de toegevoegde waarde van onze adviseurs projectbeheersing zien groeien binnen de organisatie. Ze zijn betrokken, delen kennis en enthousiasme voor de toenemende beheersing en geven als jonge studenten Primaned ook weer nieuwe inzichten.

 

PROJECTDETAILS
<?php $pm_maturity = get_field("pm_maturity", get_the_ID()); $projectduur = get_field("projectduur", get_the_ID()); $projectgrootte = get_field("projectgrootte", get_the_ID()); $vorm = get_field("vorm", get_the_ID()); $table_html = ""; $table_html .= ""; if($projectduur){ $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; } if($projectgrootte){ $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; } if($pm_maturity){ $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; } if($vorm){ $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; $table_html .= ""; } $table_html .= ""; $table_html .= "
Projectduur".$projectduur."
Projectgrootte".$projectgrootte."
PM Maturity".$pm_maturity."
Vorm".$vorm."
"; echo $table_html; ?>